
Streekproductenroute van Akker naar Bakker
Zin in een lekkere fietstocht van 57 km? Dan is deze streekproductenroute een aanrader.
Een uitgebreide routebeschrijving met de knooppunten vind je hier.

Vrijwilligers proeven zelf gebakken cake
Jannie Aalberts, één van onze winkeldames, onderzoekt de kwaliteit van de verschillende bakmixen die verkocht worden in de molenwinkel.
Daarvoor organiseerde Jannie een proeverij in de Spil. De vrijwilligers konden de verschillende cake's proeven en beoordelen: welke is het lekkerst, zit er genoeg suiker in, is de cake luchtig genoeg.
Daarmee gaat Jannie aan de slag om de bakmixen nog beter te maken.

Eerste tarwe 2023 gezaaid
Het project van Akker naar Bakker krijgt ook in 2023 weer een vervolg. Zo is de eerste tarwe al weer gezaaid.

De cirkel is rond
Uitreiking eerste "Weyerts Eygenbrood" uit project Van akker naar bakker
Zaterdag 29 oktober 2022 krijgt wethouder Gerben But van gemeente Ooststellingwerf om 10.00 uur het eerste Weyerts Eygenbrood overhandigd van bakker Cor Hofman van Nijstad De Echte Bakker in Oosterwolde.

Restauratie tekeningen duiken op
Zaterdag 25 juni bracht Pieter Dijkstra een bezoek aan De Weyert. In 1977 heeft Pieter als bouwkundig tekenaar van de gemeente Ooststellingwerf de tekeningen gemaakt voor de restauratie van de molen. Pieter heeft later de tekening van de molen meegenomen voor een sollicitatiegesprek op het gemeentehuis van Joure en werd daar aangenomen.

Kick-off project Van akker naar bakker
Van graanzaadje tot een overheerlijk Weyerts Eygen volkorenbrood, een nieuw streekproduct gerealiseerd binnen een straal van slechts 10 kilometer met extra aandacht voor biodiversiteit. Teler Karl Brouwer in Elsloo, Stichting Korenmolen De Weyert in Makkinga en Nijstad De echte bakker in Oosterwolde gaan samen zorgen voor een nieuw uniek streekproduct uit Ooststellingwerf: