Achtergrond grijs

Paas high tea

Met Pasen is het een ideaal moment voor een heerlijke high tea met eigengemaakt lekkers. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal heerlijke Weyert-bakmixen en tips voor je samengesteld. Laat je inspireren en trakteer je familie of gasten op een heerlijke Paas high tea!

Handige Weyert-bakmixen* voor jouw paastafel

  • Scones
  • Cupcakes / Muffins (basis voor allerlei varianten)
  • Stokbrood (ook beschikt voor pistolets)
  • Abrikozen-noten-brood
  • Aaltjes feesttulband
  • Hazelnootchocolade-cake
  • Zwitserse Broodbol
  • Roggeknar
  • Chocoladekoekjes

*Alle ingrediënten zitten in de verpakking. Je hoeft alleen nog de verse producten toe te voegen.

 

Meel en bloem van De Weyert als basis voor je eigen recepten

Wil je liever je eigen favoriete brood, cake of taart bakken, probeer het dan eens met bloem of meel van Korenmolen De Weyert. Eerlijke producten, zonder toevoeging, ambachtelijk gemalen door onze eigen molenaars.

 

Tips

Lemmon Curd voor bij de scones:

  • 2 citroenen
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 2 middelgroot ei
  • 125 g witte basterdsuiker

Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan tot de boter gesmolten is. Mix ondertussen met een garde de eieren met de suiker in een kom. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng het geheel al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is. Schenk de lemon curd in een schone pot.

(bron: Allerhande van AH)

 

Clotted cream voor scones kun je zelf gemakkelijk maken van:

  • 75 gram crème fraîche
  • 60 gram mascarpone

Roer de crème fraîche en mascarpone even los van elkaar met een spatel een beetje door, voeg ze daarna samen en spatel ze rustig door elkaar. Klop het mengsel niet te stevig door, dan wordt het te dun.

TIPS Je kunt zelf bepalen hoeveel je nodig hebt. De verhouding is: 5 delen crème fraîche en 4 delen mascarpone.

(bron: Laura’s Bakery)

 

We nodigen je van harte uit in onze molenwinkel in Makkinga. We zijn elke zaterdag open van 9.30 – 16.00 uur.