Met dit bord aan de wand wordt de herinnering aan Albert Mulder en aan zijn verzamelwoede, die heeft geleid tot dit museum, levend gehouden. De basis van de collectie van het museum is gelegd door Albert Mulder, die vele jaren oude gereedschappen verzamelde. Over het gereedschap en de beroepen publiceerde hij verschillende boeken, die in het museum ter inzage liggen.

     

Het museum Oold Ark wil op de bezoekers overbrengen: een expositie van allerlei handgereedschappen; veelal vernuftig gemaakt met alleen dat materiaal dat men zich kon veroorloven en de kennis die op dat moment voorhanden was. De rode draad die door de hele collectie loopt is: handgereedschappen. Handgereedschap, de naam zegt het al, de mens was zelf de enige krachtbron.

Lees verder: Collectie

Reacties vanuit het gastenboek van museum Oold Ark

Wij zijn hier met de klas. Het is super leukl!
Juf Aukje en leerlingen van groep 6 OBS de Trede uit Haule

“Molen en museum bezocht en meel gehaald om een broodje te bakken. Mooie interessante rondleiding gehad.”
Bezoek uit Appelscha en Baarn

Na een tijd niet geweest te zijn, zijn Harmke en ik vandaag nog even in het museum geweest. Ik had nog een blauwe kiel die ik nu maar weer heb ingeleverd. Met plezier denk ik terug aan de tijd dat ik vrijwilliger was. Het is fantastisch hoe keurig alles nog tentoongesteld is. Makkinga kan trots zijn op hun historisch museum. Veel succes in de toekomst .
Jannes Stoker en Harmke uit Oosterwolde

Lees verder: Gastenboek

Oold Ark is een geregistreerd museum. Het is ons gelukt om officieel Geregistreerd te worden in het Nederlands Museum Register. Daarmee sluiten wij aan bij de grotere musea zoals Willem van Haren in Heerenveen. Wij hebben hieraan ruim twee jaar gewerkt. Alle procedures beschreven, het beleid en de visie ontwikkelt en dat alles met bestuur en een grote groep vrijwilligers. Wij zijn dan ook terecht trots op deze prestatie. Wij zijn het enige museum in Ooststellingwerf dat opgenomen is in het Museum Register. Op de site www.museumregisternederland.nl vindt u alle geregistreerde musea in Nederland.