Achtergrond grijs

Museumnieuws

Foppe de Haan (oud trainer van SC Heerenveen) hield een praatje voor de genodigden, vrienden en vrijwilligers van museum Oold Ark en korenmolen de Weyert in Makkinga. In het museum kwamen jeugdherinneringen boven aan het wagenmakersvak. Hij zei beslist nog eens terug te zullen komen met zijn kleinkinderen.

Lees verder:

Museum Oold Ark kan na de corona-crisis weer open. Het museum komt met een tijdelijke tentoonstelling over Albert Mulder, die honderd jaar geleden geboren werd. De door Mulder verzamelde collectie oude gereedschappen vormde het begin van het museum in 1994.

 

 

 

Lees verder:

Per 1 juli a.s. is in museum "Oold Ark" te Makkinga een expositie met vuurstenen gereedschap van de Hamburg- en Tjonger (Federmesser) cultuur te bezichtigen. De expositie heeft de toepasselijke naam "Et Ooldste Ark" en toont artefacten die zijn gevonden bij Lochtenrek. Ze zijn beschikbaar gesteld door het Noordelijk Archeologisch Depot te Nuis en buurtbewoner Wiebe van der Vliet.  

Lees verder:

Het project “Stille getuigen” is van start gegaan in museum Oold Ark.
De officiële opening werd zaterdagmiddag 25 mei 2019 verricht door wethouder Marcel Bos van de gemeente Ooststellingwerf.  

 

 

 

 

 

lees verder:

Het zomerseizoen van Museum Oold Ark en korenmolen De Weyert in Makkinga is gestart. Vanaf april zijn de molen en het museum elke zaterdag weer open van 9.30 – 16.00 uur.

Lees verder:

Nog een paar weken, dan is het museum weer open voor het publiek. Dat wil niet zeggen dat er nu niks gebeurt. De laatste weken zijn we met voormalig bakkers Popke Oosterhof en Karel de Vries uit Boyl en Noordwolde de voorraad bakkersbenodigdheden in kaart te brengen.

Lees verder:

Voor de vrijwilligers van Korenmolen de Weyert en het Museum Old Ark in Makkinga was het zaterdag 27 juni 2015 een drukke dag. Behalve de extra bezoekers aan museum en molen die de vlomarkt van Makkinga maandelijks trekt, werd die dag ook de door museum Oold Ark georganiseerde thema tentoonstelling over het beroep van de rietdekker officieel geopend.

Lees verder: