Midwinterfeest Makkinga, 14 december


Op 14 december a.s. wordt er weer een Midwinterfeest georganiseerd door vrijwilligers van de korenmolen De Weyert en het museum Oold Ark in Makkinga. Het Midwinterfeest begint om 16:00 uur en rond 20:00 uur breken we op. Het museum en de molen zijn tijdens het Midwinterfeest geopend.

Lees verder:

De open monumentendag 2019 zit er weer op. Het was een geslaagde dag. Museum en molen mochten 60 bezoekers verwelkomen.

Aan het eind van de dag verzamelden de monumenten eigenaren / beheerders die deze dag in de gemeente tot een succes hebben gemaakt zich  in de ontvangstruimte "De Spil".

De gemeente had een waarderende afsluiter van de dag georganiseerd. De deelnemers kregen soep en broodjes aangeboden en kregen ook een kleine attentie mee naar huis. Wethouder Fimke Hijlkema bedankte alle vrijwilligers voor de inzet deze dag.

Klik op de afbeelding om te zien welke evenenmenten en aktiviteiten er in en om museum en molen te beleven zijn in 2019

Vrijdag 29 juni werden vrijwilligers uit de gemeente Ooststellingwerf in het zonnetje gezet door wethouder Esther Verhagen.

 

Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van molen, museum en toneelvereniging gingen gezamenlijk naar deze bijeenkomst.
Immers ons project Kattinga hadden we aangemeld.
Allereerst werd de regisseuse, Reny Driessens in het zonnetje gezet, voor haar verdienste bij het tot stand komen van het openluchtspel De gelaarsde kat.
Later op de middag werden de besturen van de molen en museum naar voren geroepen. Tot verbazing van ieder, niet voor het openluchtspel, maar dorpsgenoot Jenny Dolsma bleek beide besturen te hebben aangemeld voor de vrijwilligersaward. Een blijk van erkenning en waardering voor het vele werk wat beide stichtingen de afgelopen jaren hebben verricht.
Wethouder Esther Verhagen bedankte alle aanwezige vrijwilligers voor hun inzet van de afgelopen jaren: “Vrijwilligers hebben een onmisbare rol in de samenleving. Jullie maken als vrijwilliger de samenleving tot wat het nu is. En dat is iets om trots op te zijn! Jullie maken Ooststellingwerf nog een stukje mooier.

Met een grote groep vrijwilligers zijn museum en molen iedere zaterdag te bezichtigen en worden er rondleidingen gegeven.

Klik op de afbeelding om te zien welke evenenmenten en aktiviteiten er in en om museum en molen te beleven zijn in 2018

Op zaterdag 20 mei vond de Dorpenestafette plaats in kader van 500 jaar Ooststellingwerf. De estafette ging langs alle 13 dorpen van Ooststellingwerf en was totaal 80 km lang. De organisatie was in handen van LSV-Invictus i.s.m. met de dorpen. Invictus had museum en molen gevraagd om de organisatie voor Makkinga op zich te nemen. Op het plein voor de molen was de start en finish. DJ Dirk zorgde voor gezellige muziek en stond tevens als omroeper de renners aan te moedigen. ‘s Middags lieten de Compagnonvaarders nog even enkele liederen horen. Het was een gezellige boel bij de molen. Op een dikke regenbui na waren de weersomstandigheden prima.

lees verder:

Kom zaterdag 20 mei met zijn allen naar de molen

Makkinga start en finishplek, tijdens grootste loopfestijn van de afgelopen 500 jaar in Ooststellingwerf. 
Zaterdag om 9.00 uur laat DJ Dirk vanaf het molenplein de hardlopers met opzwepende klanken starten.

lees verder:

In dit artikel noemen we kort de activiteiten welke op het programma staan. Mis het niet en zet ze alvast in je agenda of op de kalender.

  • Zaterdag 8 april Museumdag.
  • zaterdag 22 april Friese Molendag
  • Zaterdag 13 en zondag 14 mei Nationale Molendagen.
  • Zaterdag 7 oktober fruitpersdag.