Veel belangstelling Nationale Molendag in Makkinga

Korenmolen De Weyert in Makkinga was in het kader van Nationale Molendag op zaterdag 14 en zondag 15 mei geopend voor publiek. Maar liefst 300 personen hebben op beide dagen Korenmolen De Weyert en Museum Oold Ark bezocht.


De molenaars hadden het niet alleen druk om de bezoekers over de molen te vertellen, maar door de mooie maalwind kon er ook nog volop gemalen worden, wat door de bezoekers zeer gewaardeerd werd.
Op zaterdag konden de kinderen cupcakes versieren. Maar liefst 70 kinderen hebben samen met vrijwilligers van het kinderwerk ’t Haventje uit Makkinga hier aan meegedaan. De cupcakes waren vooraf gebakken met meel van korenmolen De Weyert. De cupcakes werden prachtig versierd, zelfs met prachtige molens.
Op zondag was bij de kinderen de speurtocht door de molen populair. Na afloop kregen de kinderen een Molen Doe -boekje mee. De belangstelling was zo groot dat de molenboekjes aan het eind van de middag op waren. Voor wie er geen molenboekje meer was, kreeg een cupcakeje mee.
Met de twee handmolentjes op de meelzolder konden kinderen tarwekorrels fijnmalen tot meel. Het gemalen meel kregen ze in een zakje mee naar huis. Bij vele gezinnen stond ’s avonds pannenkoeken op het menu, gemaakt van eigen gemalen meel.