Friese Molendag 2019 korenmolen “De Weyert” Makkinga

Op zaterdag 12 oktober is weer volop gelegenheid om de Friese molens te bewonderen.
Korenmolen De Weyert en museum Oold Ark zijn zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 17.00 uur tijdens Friese molendag gratis te bezichtigen.
De vrijwilligers van molen en museum staan voor u klaar om een rondleiding te geven.
Voor kinderen is er de mogelijkheid om de speurtocht van Moppie de muis door de molen te doen. Op een speelse wijze leren de kinderen over de werking van de molen. Hierbij mogen ze ook een zakje graan malen en kunnen ze een diploma “Junior assistent molenaar” verdienen.
Bij voldoende wind wordt er graan gemalen.
In de winkel zijn de populaire Weyert-bakmixen te koop. Verder kan er koffie en thee gedronken worden met eigen gebakken lekkers.

Meer informatie over de Friese molendag is te vinden op www.friesemolendagen.nl