Midwinterfeest

Midwinterfeest Makkinga, 14 december

Op 14 december a.s. wordt er weer een Midwinterfeest georganiseerd door vrijwilligers van de korenmolen De Weyert en het museum Oold Ark in Makkinga. Het Midwinterfeest begint om 16:00 uur en rond 20:00 uur breken we op. Het museum en de molen zijn tijdens het Midwinterfeest geopend.

Aan het eind van het jaar nodigt het weer niet altijd uit om naar buiten te gaan, te meer een reden om een ontmoeting in het dorp te organiseren dat gemoedelijkheid en gezelligheid uitstraalt. Het plein voor de molen wordt omgetoverd tot een knusse kleinschalige markt. Er is hartverwarmende muziek te horen van Crescendo Makkinga, Adrienne en Martijn en DJ Dirk. De Midwinterhoornblazers uit Diever communiceren onderling met hun grote hoorns en verdrijven ondertussen de boze geesten uit Makkinga en omstreken.
Kinderen kunnen tijdens workshops kerststukjes en gnome’s maken en door Roely Bakker en Reny Driessens worden winterverhalen verteld.
Op de markt kan men diverse producten kopen en ook de inwendige mens kan aan zijn of haar trekken komen. Wel even oppassen, er kan niet worden gepind. De entree is natuurlijk gratis en we hopen 14 december veel bezoekers te mogen verwelkomen.
Vrijwilligers museum Oold Ark en korenmolen De Weyert.