Anbi

Waar het om draait in ons museum, is kernachtig verwoord in onze missie:
Museum Oold Ark bewaart kennis van oude ambachten, gerelateerde technieken en handgereedschappen, breidt deze kennis uit, en draagt deze kennis actief en toegankelijk uit naar zo veel mogelijk mensen om hen hiermee te verrijken en te inspireren, alsmede om door interactie meer kennis te vergaren.

Museum Oold Ark staat bij de Belastingdienst geregistreerd als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Per 1 januari 2012 is de nieuwe Geefwet van kracht geworden, waardoor het voor zowel particulieren als bedrijven nog interessanter wordt om culturele instellingen, zoals Museum Oold Ark, financieel te ondersteunen.
Klik hier voor meer info over de Geefwet.

Stichting Museum Oold Ark
Lyclamaweg 15a
8423 TC Makkinga
Website: www.museumenmolenmakkinga.nl
RSIN 8166.41.912

Bestuurssamenstelling en beloningsbeleid
Het bestuur van Stichting Museum Oold Ark bestaat uit Jan Veenstra (vz), Henk Janson (penn.),
JanNijholt (secr.), Wiebe Koopmans (lid), Albert Westerveen (lid).
De stichting is een organisatie welke uitsluitend (zowel in het bestuur als in de uitvoering) met vrijwilligers werkt. Voor de inzet worden geen vergoedingen verstrekt.

De doelstelling van de stichting staat vermeld in artikel 2 van de statuten.
Klik hier voor de statuten.

Beleidsplan
Voor de periode 2013-2016 is een beleidsplan opgesteld, klik hier voor het beleidsplan.

Verslag van uitgeoefende activiteiten
Jaarlijks brengt het museum een nieuwsbrief uit met daarin een terugblik op uitgevoerde activiteiten en voornemens voor nieuwe activiteiten. klik hier voor de laatste nieuwsbrief.

Financiële verantwoording
Het museum is in sterke mate afhankelijk van giften, donaties en entreegelden. Het is een hele klus om de exploitatie elk jaar weer rond te krijgen. Benieuwd naar hoe het zit? Bekijk dan onze financiële jaarstukken.
Jaarrekening 2013
Jaarrekening 2014