Demonstraties van vele oude ambachten

Op 18 juli 2015 in Makkinga, bij museum Oold Ark en Korenmolen de Weyert
Gedurende de hele dag wol spinnen, breien, vilten, twijnen, smeden, boter karnen, op het plein staan een oude handkar met diverse oude gereedschappen. Ook is er een ouderwetse snoepkraam en er zijn producten uit de dorpstuin van Makkinga. Er is een imker aanwezig en een stand met kruiden. En wat te denken van een ouderwetse pindabranderij.
Het haren van de zeis, eenden korf vlechten, stoelenmatten, kalligrafie, Terras met koffie/thee, pannenkoeken en soep.
Voor de kinderen:
Een ouderwets schooltje met Ot en Sien kleding, de kinderen mogen zich verkleden en in de bankjes zitten bij juf.
IJsco kraam, snoepkraam, blikgooien, smeden en twijnen.
Het museum en de molen zijn open en geven rondleidingen aan het publiek. In de molen zijn de molenaars aan het werk en in de winkel zijn producten van het molenmeel te koop.
Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom in Makkinga.
Entree € 3,50 en kinderen tot 12 jaar gratis