Rietdekken

Voor de vrijwilligers van Korenmolen de Weyert en het Museum Old Ark in Makkinga was het zaterdag 27 juni 2015 een drukke dag. Behalve de extra bezoekers aan museum en molen die de vlomarkt van Makkinga maandelijks trekt, werd die dag ook de door museum Oold Ark georganiseerde thema tentoonstelling over het beroep van de rietdekker officieel geopend.
Dat gebeurde met een demonstratie rietdekken door Harry Raggers van Rietdekkerij Raggers uit Willemsoord. In de loop van de dag deden tenslotte enkele honderden deelnemers aan de vanuit Gorredijk georganiseerde Rabo Fietstocht de molen en het museum aan. Zij konden op het voor de molen ingerichte terras terecht om koffie te drinken en daar werd door het mooie weer volop gebruik van gemaakt.

Met een flinke groep vrijwilligers werd het een bijzonder geslaagde dag en verliep alles op rolletjes.