Molen en museum in Makkinga zoeken nieuwe vrijwilligers

Het zomerseizoen van Museum Oold Ark en korenmolen De Weyert in Makkinga is gestart. Vanaf april zijn de molen en het museum elke zaterdag weer open van 9.30 – 16.00 uur. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen, koffiedrinken met iets lekkers erbij en bakmixen kopen in de molenwinkel. Oold Ark en De Weyert draaien geheel op vrijwilligers. Ze zoeken voor het komend seizoen weer nieuwe collega-vrijwilligers.
Museumvrijwilligers
Museum Oold Ark vraagt vrijwilligers die aan de collectie van oude handgereedschappen werken, wisseltentoonstellingen samenstellen en inrichten en als gastheer of -vrouw bezoekers ontvangen en rondleiden.
Molenvrijwilligers
Korenmolen de Weyert zoekt vrijwilligers in de molenwinkel, rondleiders voor bezoekers en scholen, assistent-molenaars en molenaars.
Leerling-molenaars
De Weyert is ook een opleidingsmolen voor het vak molenaar. Deze opleiding bestaat uit een praktisch en theoretisch deel en duurt ongeveer twee jaar. Er zijn weer opleidingsplaatsen vrij voor leerling-molenaars.