Oostenburgschool leert fluitjes maken

In het kader van het vak Heemkunde werkt de Oostenburgschool samen met museum Oold Ark. De leerlingen van groep 7 en 8 verdiepen zich in de diverse hoekjes van het museum. Ze bereiden zich er daarna op voor om de leerlingen van de andere groepen iets te vertellen over de expositie in het hoekje van hun keuze.
Wanneer je dan als vrijwilligers van het museum in contact komt met kinderen, gaat het natuurlijk ook al gauw over spelen vroeger en nu. Vroeger waren er geen computers en nintendo's. Maar hoe vermaakten de kinderen zich dan?

In de pauze tijdens het museumbezoek gaan de kinderen spelen met hoepels, springtouw, knikkers, stelten en meer. Van je vader, opa of oom leerde je vroeger ook om je eigen fluit te maken. Wie weet nog noe dat moet?
Kees Koopstra, Willem de Jong en Jannes Nijenhuis hebben de kinderen van groep 6 geleerd hoe je fluitjes kunt maken van de takken van de lijsterbes. En daar hebben we plaatjes van.