Friese Molendag 2017

Op 22 april is er weer volop gelegenheid om de Friese molens in het
landschap te bewonderen, maar ook van dichtbij te verkennen.

De Friese Molendag wordt in 2017 niet meer in het open monumentenweekend gehouden, maar heeft een eigen dag gekregen.
Een grootdeel van de molens in de provincie Friesland heeft tijdens de jaarlijkse
Friese Molendag de deuren voor het publiek geopend. Afhankelijk van het weer
zullen de meeste molens in werking zijn.
Ook korenmolen de Weyert in Makkinga is deze dag gratis te bezichtigen.
Rondleiders staan voor u klaar om vol passie te vertellen over de werking van de molen. Voor kinderen is er de mogelijkheid om de speurtocht van Moppie de muis door de molen te doen. Op een speelse wijze leren de kinderen over de werking van de molen.
De prachtige tekeningen uit het Moppie boekje van Janique Gorter, tentoongesteld in een expositie, zijn ook te bezichtigen tijdens de Friese Molendag.
In de winkel zijn de inmiddels populaire Weyert-bakmixen te koop evenals de Weyertbolletjes. Verder kan er op het terras koffie en thee gedronken worden
met eigengebakken lekkers erbij.
Het naastgelegen museum Oold Ark is deze dag ook gratis te bezichtigen.