Fruitpers Friesland Zuid komt naar Makkinga

Op zaterdag 8 oktober komt de fruitpers van Friesland Zuid naar Makkinga. Korenmolen De Weyert doet dit in samenwerking met de fruitpers Friesland Zuid.
Van 9.00 tot 16.00 uur staat de fruitpers klaar. Appels en peren kunnen geperst worden terwijl je wacht of in combinatie met een bezoek aan de molen en museum Oold Ark. De Vrijwilligers van molen en museum staan voor jullie klaar. In “De Spil” staat verse koffie klaar.

Het sap wordt gepasteuriseerd en direct verpakt in een drie- of vijfliter 'bag in box' verpakking met tapkraan. Je eigen sap is hierdoor ongeopend 2 jaar houdbaar. Na opening is het sap nog minimaal 4 weken gekoeld te bewaren.
Het persen, pasteuriseren en verpakken kost € 3,50 per 3 liter verpakking en € 5,- per 5 liter verpakking. Voor een liter sap is 1,7 tot 2 kilo fruit nodig.

De persdag is bedoeld voor hoeveelheden vanaf 30 kilo tot maximaal 200 kilo. Voor grotere hoeveelheden kan een aparte afspraak gemaakt worden met Fruitpers Friesland Zuid. De appels en peren moeten vrij zijn van gras- en bladresten.

Opgave voor het persen kan bij Gauke Bos 0561-420557. Ook voor informatie over het persen kan je bij hem terecht.
Voor algemene informatie kun je contact opnemen met:

Benieuwd hoe de Fruitpers Friesland Zuid werkt? Bekijk dan hier het filmpje van de fruitpers.