Ontmoet de molenaars op De Weyert tijdens de Nationale Molendagen

Op 11 en 12 mei 2019 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. In heel Nederland zijn de molens zoveel mogelijk geopend voor bezichtiging. Het thema is: 'Ontmoet de molenaar!'. Want molens leer je pas goed kennen, als je met molenaars praat. Op korenmolen De Weyert in Makkinga staan ze klaar om alles te vertellen over dit ‘levende’ monument en hun beroep, dat op de UNESCO lijst van cultureel erfgoed van de mensheid staat. De entree is gratis. Op Nationale Molendag is op De Weyert altijd wat extra’s te beleven. Dit keer is er zondag 12 mei een klein gezellig Franse pleintje voor de molen.

Het Franse pleintje
Op het Franse pleintje is van alles te doen voor jong en oud. Vanaf 12.00 uur is een vinoloog aanwezig met echte Franse wijnen om te proeven. Ook is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een professionele sneltekenaar. Op het plein en in de molenwinkel zijn de bakmixen van de Weijert te koop waaronder De Weyert pannenkoekenmix en stokbroodmix. In de spil staat koffie en thee klaar met eigen gebakken lekkers. Er is een jeu-de-boules-baan en er is natuurlijk stokbrood en kaas.

Voor de jeugd
Naast de rondleidingen door de molenaars en vrijwilligers kunnen kinderen in de molen op zoek gaan naar Moppie, de molenmuis, ze kunnen spelen met stelten en hoepels en ze krijgen een molenbouwplaat mee naar huis.

Exposities
Verder zijn er exposities. In de molen staan kunstwerken van Hein Mader. Zij vormen een onderdeel van de Hein Mader Kunstroute in Ooststellingwerf. Expositie Kunstcollectief De Appelschaere toont in de Spil werken van Nanny Brander, Doortje Doevelaar, Janny Heij, Maria Norbruis, Annelies Smittenaar en Annemone Willemse.

Gratis entree
Het naastgelegen museum Oold Ark is deze dagen ook open. Beide Ooststellingwerfse attracties zijn de moeite waard om te bezoeken. Ze zijn tijdens de beide speciale molendagen open van 9.30 tot 16.00 uur. Algemene openingstijden: elke zaterdag van 9.30 – 16.00 uur (eind maart t/m eind oktober).

Het beloven weer gezellige molendagen te worden. Kom je ook even langs?

Zie hier onze flyer, klik