Open monumentendag 10 september 2017

Zondag 10 september vond voor de eerste maal in de gemeente Ooststellingwerf Open Monumentendag plaats.

In Ooststellingwerf openden monumenteigenaren gratis hun monument en gaven rondleidingen over de geschiedenis van het monument. Ook korenmolen “de Weyert” is een monument, industrieel erfgoed. Samen met museum Oold Ark opende de Weyert de deuren voor deze speciale dag.

Ruim 55 bezoekers brachten een bezoek aan de molen en het museum. Molenaars en rondleiders stonden klaar om het bijzondere verhaal te vertellen van molenaar Weyert Zeephat. Hij heeft de molen destijds verhuisd naar Makkinga.  Ook de werking van de molen werd uitgelegd, door een mooie windkracht was de molen ook in bedrijf te zien.

Op het terras voor de molen konden bezoekers luisteren naar livemuziek van Adrienne en Martijn Lelieveld.

Voor de kinderen was er deze dag een kennismaking met handpop Jip.  Onder het genot van koffie met iets lekkers genoten de bezoekers van de gemoedelijke sfeer op en rond de molen.

Meer weten over de geschiedenis van korenmolen de Weyert: Kijk dan hier op de website.